Tajne i pravila prehrane lubenicama

Lubenica je najbolja pomoć u borbi protiv prekomjerne težine. Dijeta s lubenicama smatra se potpuno sigurnom (u nedostatku zdravstvenih problema). Zbog toga ga mnogi stručnjaci i medicinske organizacije preporučuju za mršavljenje. Primjerice, nedavno, 2014. godine, članovi američkog Nacionalnog vijeća za pretilost izdali su smjernice za one koji se bore s prekomjernom težinom. Temeljeni su na korištenju prehrane s lubenicama, jer je ova metoda najučinkovitija i najsigurnija. O tome svjedoče višestruki pregledi i rezultati onih koji su ga već pokušali primijeniti.

Mono opcija prehrane

jedući lubenicu za mršavljenje

Lubenica je izvrsna hrana za one koji žele smanjiti svoju težinu. Ova velika i slatka bobica ima malo kalorija i ima sposobnost brzog uklanjanja gladi.

Prije svega, bubrezi će vam biti zahvalni što jedete lubenicu. Liječnici preporučuju da svake godine organizirate dane posta za lubenicu kako biste spriječili bolesti bubrega.

Dijeta s lubenicama tradicionalno spada u kategoriju mono-dijeta. To znači da će se lubenice morati jesti svaki dan u određenom vremenskom razdoblju i to u velikim količinama.

Izbornik ove mono-dijete, koja se obično potpisuje samo na jedan dan, prilično je oskudan. Međutim, u većini slučajeva lako se podnosi i ne uzrokuje nelagodu. Ovaj zaključak omogućuju recenzije i rezultati gubitka kilograma koje velikodušno dijele na Internetu.

Značajke i bit

Dijeta s lubenicama pretpostavlja da tijekom 5, 7 ili 14 dana jedete isključivo lubenice i pijete čistu vodu. Kao što vidite, u takvoj prehrani nema raznolikosti. Uz to su zabranjeni čaj i kava.

Dakle, suština ovog prehrambenog sustava je da lubenica ima niz korisnih svojstava koja su vrlo važna za mršavljenje. Prije svega, ova je bobica izuzetno moćan diuretik. Ako lubenicu počnete konzumirati na dijeti, bubrezima ćete iz tijela moći ukloniti sve štetne, otrovne tvari i druge toksine, a istodobno će nestati i masne naslage. Blagodati ove tehnike mršavljenja su očite.

koktel za mršavljenje lubenice

Istodobno, treba imati na umu da je dijeta s lubenicama strogo zabranjena ljudima koji imaju dijabetes melitus, probleme s bubrezima ili genitourinarnim sustavom uopće. Ova zabrana nastaje zbog činjenice da ovaj sustav prehrane značajno "opterećuje" bubrege. Ako su nezdravi, u određenom trenutku to jednostavno neće podnijeti. Tada će dijeta nanijeti nepopravljivu štetu tijelu, a to ne smije biti dopušteno.

Smatra se da je ova dijeta prilično lagana, jer ne uzrokuje opsesivnu glad. Lubenica izvrsno radi kod punjenja želuca, stvarajući privid sitosti. No, prema pričama djevojaka koje su ovu tehniku iskusile na sebi, drugi je tjedan teži od prvog, jer tijelo još uvijek zahtijeva određenu prehrambenu raznolikost.

Bez sumnje, čišćenje tijela, koje se istovremeno odvija na dijeti s lubenicama, bit će ugodan dodatak mršavljenju. U lubenici gotovo da nema masti i kolesterola. Istodobno, ova prekrasna bobica obogaćena je kalijem, vitaminima A, C, PP, kao i B1, B2 i B6. Osim toga, izvrsno je sredstvo za mokrenje i koleretiku.

Pravila prehrane

Budući da je ovo mono-dijeta, logično je da ćete trebati konzumirati samo jednu lubenicu. Ali smiju se ždrijeti koliko god je potrebno. Istina, čak i ovo "koliko god želite" ima svoja ograničenja. Dakle, kilogram pulpe lubenice trebao bi biti na svakih 10 kg vaše tjelesne težine. Da biste izračunali koliko je dopušteno jesti lubenicu na dijeti, morate podijeliti svoju težinu s 10. Na primjer, ako je vaša tjelesna težina 70 kg, tada u jednom danu možete pojesti najviše 7 kg pulpe . Čitav dnevni volumen lubenice treba podijeliti na jednake dijelove i izračunati za 5-6 prijema, nakon čega možete početi uživati u okusu kitova minke.

Uz lubenice, strogo je zabranjeno jesti išta drugo. Ali voda se može piti u neograničenim količinama. Istina, voda se mora pročistiti. Ali malo je vjerojatno da ćete imati takvu želju - uostalom, pulpa lubenice zapravo je sok.

lubenica za mršavljenje

Dijeta s lubenicama dostupna je u 2 verzije, koje se izračunavaju:

  • 5-7 dana;
  • 14 dana.

Optimalnim trajanjem dijete smatra se 5 dana ili tjedan. Prehrambena ograničenja prilično su stroga, pa se ne preporučuje uznemiravanje tijela dugotrajnom mono-dijetom. Čak i ako niste postigli željeni rezultat. Tjedan dana na dijeti s lubenicama sasvim je moguće izgubiti od 3 do 7 kg.

Druga opcija predviđa 14-dnevno trajanje ovog sustava prehrane. Dnevna količina pulpe lubenice u ovom se slučaju nadopunjuje s 1-2 kriške raženog kruha od cjelovitih žitarica. Osjećaj sitosti i raspoloženja nakon svakog takvog obroka osiguran vam je. Dvotjedna prehrana može rezultirati minus 10 kg.

Kako bi spriječili povratak izgubljenih kilograma, nutricionisti preporučuju da pametno izađete iz takve prehrane. U roku od 10-15 dana nakon njega doručci i ručkovi trebali bi uključivati žitarice, povrće, voće, razne žitarice, nemasnu ribu, dijetalno meso i kiselo mlijeko.

A navečer, otprilike 3 sata prije odlaska u krevet, trebate pojesti lubenicu. Treba ga potrošiti prema sljedećem izračunu: za 30 vaših kilograma - kilogram pulpe. Jesti lubenicu noću je nepoželjno. Inače će biti osigurani noćni trkači do WC-a.

Pozitivne i negativne točke

Dostojanstvo

mršavljenje na dijeti s lubenicama
  • Laka tolerancija, popraćena osjećajem sitosti. Glavni uvjet: morate voljeti lubenice, a vaše tijelo mora na njih normalno reagirati.
  • Visoka učinkovitost, koja uključuje postizanje značajnih rezultata u relativno kratkom vremenskom razdoblju (dijelom i zbog uklanjanja viška tekućine iz tijela).
  • Dovođenje metabolizma u red, svakodnevno cjelovito čišćenje organizma od štetnih tvari i neurednosti.

nedostaci

  • Ovu dijetu ne možete koristiti za brojne bolesti - za probleme s bubrezima i genitourinarnim sustavom, dijabetes melitusom i tako dalje. Napokon, bubrezi su ti koji će djelovati kao filtar za čišćenje. Stoga je nužno obratiti se liječniku.
  • Krutost prehrane, koja se očituje u još lakšoj verziji.
  • Gubitak kilograma na samom početku dijete zbog uklanjanja viška tekućine iz tijela. Naslage masti počet će nestajati tek u 2. tjednu.

Rezimirajmo

Dijeta s lubenicama izvrstan je način mršavljenja za one koji vole slatkiše. Unatoč ozbiljnosti ovog prehrambenog sustava, podnosi se prilično dobro i, što je važno, donosi značajne rezultate. Manje od 10 kg u par tjedana - zašto ne i postignuće? Naravno, morat ćete napustiti sve ostale proizvode, ali u ovom slučaju cilj u potpunosti opravdava sredstva.

Poželjno je na takvu dijetu ići u sezoni - krajem ljeta i zaključno do rujna. Kupnjom lubenica ranije - riskirate kupnju "kemijskog" proizvoda i umjesto čišćenja tijela i željenog gubitka kilograma doći do trovanja hranom.

Ovu dijetu treba primjenjivati pametno. Ako je iznenada nešto pošlo po zlu i tijelo je neispravno, bolje je to odmah napustiti i odabrati nešto drugo za sebe. Budući da bilo koja metoda mršavljenja ne bi trebala štetiti tijelu.